Aydınlatma Metni

BASBUG GROUP A.Ş. (Basbug Group) ("Şirket") olarak www.bsgautoparts.com internet sitesi (site) kullanıcılarının hizmetlerimizden güvenli ve hukuka uygun olarak faydalanmalarını önemsiyoruz. Sizi 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu\'nun ("KVKK") 10. maddesi uyarınca, kişisel veri işleme faaliyetlerimiz hakkında veri sorumlusu sıfatıyla bilgilendirmek ve aydınlatmak istiyoruz.

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla Şirket tarafından işlenmektedir:
  • 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere ilgili diğer mevzuatta yer alan yükümlülüklerin yerine getirilmesi
  • İşlem güvenliğinin sağlanması ve ilgili hizmetlerin ve yöntemlerin geliştirilmesi
  • Ziyaretçi kayıtlarının (kimlik, iletişim bilgisi) oluşturulması ve takibi ile saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi
  • Reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi
  • Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi
  • İşlem Güvenliği Bilgisi
  • IP Bilgisi
  • Hukuki İşlem ve Uyum Bilgisi
  • Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi
  • Kullanıcı Bilgisi
  • Olay Yönetim Bilgisi
  • Kullanıcı İşlem Bilgisi
  • İlgili Kişi'nin site üzerinden sağlanan hizmetlerden faydalandırılması sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması ve sitenin işleyişinin iyileştirilmesi
  • İstatistiksel değerlendirmeler ve pazar araştırmaları yapılması
  • Kurumsal itibar yönetimi, medya iletişimi
  • İşlenen verilerin güncel ve doğru olmasının sağlanması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılması

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verilerinizin toplanma yöntemi; Şirketiniz ile ilişkinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, internet sitesi, çağrı merkezi, ilgili kişi tarafından bayi ve şubelerimizde sözlü, yazılı olarak beyan edilmesi ya da elektronik olarak toplanabilmektedir. Kişisel verileriniz kanunlarda öngörülme, sözleşmenin ifasıyla ilgili olma, veri sorumlusunun meşru menfaatinin yerine getirilmesi, açık rıza alınması sebepleri başta olmak üzere KVKK'nın 5. ve 6. maddesinde öngörülen şartlar dâhilinde hukuka uygun olarak toplanmaktadır.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması

Şirket olarak kişisel verilerinizin mahremiyetine verdiğimiz önem sebebiyle tarafınızla olan hukuki ilişkinin gerektirdiği durumlar dışında sadece hukuken yetkilendirilmiş kurum ve kuruluşlar ile paylaşmaktayız.

Kişisel Verileriniz Saklanma Süreleri

Kişisel verileriniz ilgili mevzuatta verinin saklanması için bir süre belirlendiği hallerde gösterilen süre kadar saklanmaktadır. Mevzuatta, kişisel verilerinizin saklanma süresine yönelik bir süre öngörülmemiş ise aramızdaki ilişkinin gereği olarak ve tarafınızla yapılan sözleşmede belirlenen süre boyunca verileriniz saklanır.

KVKK Uyarınca Haklarınız

İlgili kişi olarak işlenen kişisel verileriniz hakkında aşağıdaki haklar sahipsiniz:
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme
Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimlik bilgilerinizi, kullanmak istediğiniz hakkı ve talebinizi detaylı anlatan metninizi Atatürk Mah. Orhan Veli Cad. No:19/1 Esenyurt/İstanbul adresine imzalı olarak bizzat teslim edebilir, noter kanalıyla gönderebilir veya www.bsgautoparts.com e-posta adresimize güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilirsiniz.